Research

 • Voor het maken van de documentaire-serie 'Archief van Tranen'is veel onderzoek gedaan.
  De makers hebben diverse bronnen geraadpleegd. Een belangrijke bron was de Ordner van Jack Boer, waarin ooggetuigen verslagen van overlevenden en andere getuigen van moorden op mannen, vrouwen en kinderen met de Nederlandse nationaliteit in de Bersiap periode (1945-1947. Meer informatie over de inhoud van deze ordner kunt u hier >> vinden.

   
 • De bevindingen van de makers zijn vastgelegd in een lijvig researchrapport, dat ten grondslag heeft gelegen aan de definitieve samenstelling van de documentaires. Op basis van dit researchrapport heeft Omroep MAX Pia Media de opdracht gegeven een documentair tweeluik te maken voor tv-uitzending op Nederland 2.
  Meer informatie over de inhoud van het researchrapport 'Archief van Tranen kunt u hier >> vinden.

   
 • Naast het filmmateriaal dat de makers in de dcoumentaires 'Archief van Tranen' hebben verwerkt, zijn er ook nog een aantal foto's beschikbaar. Allereerst historische foto's waarin slachtoffers te zien zijn van de moorden tijdens de Bersiap. Verder staan er op de foto-pagina ook foto's die gemaakt tijdens de film-en productieperiode van de documentaires. Dit fotomateriaal kunt u hier >> vinden. 

 

 

 
 
Copyright © 2020 Pia Media B.V.