Researchrapport

De makers van de documentaire-serie hebben voor zij met filmen konden beginnen een researchrapport geschreven. Dit heeft  ruim een jaar in beslag genomen. Talrijke bronnen zijn geraadpleegd. Belangrijk materiaal werd gevonden in de ‘Ordner van Jack Boer’, die 125 afschriften van officiële documenten uit de Bersiap-tijd bevat.

Er is gezocht naar overlevenden, getuigen, en nabestaanden van de massamoorden die destijds in de periode 1945-1947 in Indonesië hebben plaatsgevonden. Uiteindelijk hebben de makers met 65 personen gesproken, die het konden navertellen. Van hen zijn er 20 bezocht en geïnterviewd voor het researchrapport. Deze interviews zijn opgenomen in het Researchrapport, dat ten grondslag ligt aan het scenario en het realiseren van de tv-serie.

De makers verwoorden het zo: “ Wij hebben de miniserie de titel ‘Archief van Tranen’ gegeven. Want hoe verschillend de verhalen ook zijn van de geïnterviewde personen, en op welke locaties de gruwelijkheden ook zijn gepleegd, zij hebben één ding gemeen: de slachtoffers waren onschuldige Nederlandse burgers. En allen zijn zij voor het leven beschadigd”.

Het integrale researchrapport van ‘Archief van Tranen, inclusief de lijst van geraadpleegde literatuur, kunt u hier >> vinden.

Ter bescherming van de privacy zijn er bij de meeste interviews alleen de initialen van de geïnterviewde vermeld. De namen en contactgegevens zijn bekend bij Pia Media.

Er kan van dit materiaal gebruik gemaakt worden onder vermelding van:
© 2012 Pia Media BV-Archief van Tranen

Voor meer informatie:
info@pia-media.nl
www.pia-media.nl

 
 
Copyright © 2020 Pia Media B.V.