Materiaal 'Archief van Tranen' beschikbaar voor internationaal onderzoek 'Geweld in Indonesië 1945-50'

Materiaal 'Archief van Tranen' beschikbaar voor internationaal onderzoek 'Geweld in Indonesië 1945-50'

Pia Media heeft al haar dossiers van de tv-serie 'Archief van Tranen' over de bersiap-moorden in Indonesië beschikbaar gesteld aan de drie instituten die het geweld in Indonesië in de periode 1945-1950 onderzoeken.

In 2012 heeft Pia Media een documentaire tweeluik geproduceerd met als titel 'Archief van Tranen’, dat op televisie is uitgezonden door Omroep MAX. Voor deze serie is door Pia Media uitgebreid onderzoek gedaan naar bersiap-slachtoffers. Een aantal van hen en nabestaanden uit deze periode komen in de documentaire-serie aan het woord.

Archief van Tranen

Tevens zijn hun verhalen naast andere ooggetuige-verslagen opgenomen in een onderzoeksverslag dat Pia Media opgesteld heeft. Alle informatie over dit project is te vinden op de door Pia Media gestarte website www.archiefvantranen.nl  Deze is nog steeds on-line. 

Op deze website zijn beide documentaires te bekijken. In de rubriek ‘Reacties’ zijn andere ooggetuigenverhalen uit de bersiap-periode te lezen, die door betrokken op de website zijn geplaatst. Tot op de dag van vandaag worden nieuwe verhalen ingestuurd. 

Onder ’Research’ zijn op de website ‘Archief van Tranen’ ook het Researchrapport terug vinden, alsmede het zeer uitgebreide en door Pia Media gedigitaliseerde 'Dossier van ooggetuige wijlen Jack Boer'.

Bij ‘Uw verhaal’ zijn een aantal verhaal-verslagen te lezen van getuigen die zich na de tv-uitzending bij Pia Media hebben gemeld.

Meer informatie over het Geweld in Indonesië-onderzoek kunt u hier >> vinden

 
 
Copyright © 2020 Pia Media B.V.