Documentaire 'Wat komen jullie hier doen' over Indische repatrianten 15 augustus a.s. op tv

Documentaire 'Wat komen jullie hier doen' over Indische repatrianten 15 augustus a.s. op tv

Op 15 augustus 2015 is de tv-uitzending van de door Pia Media voor Omroep MAX gemaakte documentaire 'Wat komen jullie hier doen?'. De film gaat over de eerste opvang van Indische repatrianten in Nederland. Op deze dag wordt herdacht dat 70 jaar geleden de Tweede Wereldoorlog in Azië is beëindigd.

Vervolg Archief van Tranen

'Wat komen jullie hier doen?' is het vervolg op het Pia Media-tweeluik ‘Archief van Tranen’. Hierin werden vrijwel onbekende massamoorden onthuld op Nederlandse burgers, die plaatsvonden tijdens de onafhankelijkheidsstrijd in het voormalig Nederlands-Indië van 1945-1949. Deze periode staat bekend als de Bersiap.

'Wat komen jullie hier doen?' gaat over de periode ná de Bersiap en daarna de feitelijke onafhankelijkheid van Indonesië op 27 december 1949. De meeste Indische Nederlanders moesten toen Indonesië verlaten. In Nederland kwamen ze bij de eerste opvang terecht in voormalige concentratiekampen als Westerbork en Vught, in pensions en bij familie voorzover die in Nederland woonde en plaats had. 

De televisie uitzending is op 15 augustus 2015, NPO 2, 17.40 uur
Meer informatie op www.pia-media.nl

 
 
Copyright © 2020 Pia Media B.V.